lördag 16 april 2011

Hur gör ni?

Vilken metod använder ni när ni stickar med fler färger?

Jag försökte hitta en youtube-video på hur jag gör, men gav upp. För att kort beskriva det: Jag håller båda trådarna på pekfingret som vanligt (lindar inte om lillfingret, gör ni?). Sen stickar jag med den färgen jag ska ha, och är det fyra eller fler maskor, så väver jag in den andra färgen genom att går runt den färgen med stickan och den färgen som ska vara på maskan. Svårt att förklara i text =) Har någon sett en youtube på det?

/Janette

5 kommentarer:

EvaL8 sa...

Jag har bara en färg på fingret i taget. Jag har tränat så mycket att mina färgbyten går mycket snabbt. Jag gillar min metod, men den kräver lång övning. Sök på Fair isle så kanske du hittar något tips.

Janette Millbom sa...

Jo videos har jag hittat massor, men ingen som beskriver min metod. Jag är nöjd med den. Jag är alltså mer nyfiken på hur NI gör kan man säga =)

Yvonne sa...

Precis så som du gör,gör jag också.

vonnaponna sa...

Jag har en tråd i vänster hand och en tråd i höger hand, tror det är ganska klassiks sätt. Men det går ganska långsamt, behöver nog träna mycket på den.

Gerda-Thyra sa...

Jag har den tråd som jag stickar med på vänster pekfinger och den andra i höger hand. Om det blir allför stort avstånd mellan färgbytet så "låser" jag fast den andra tråden genom att vira tråden ett varv runt den andra färgen... efter ca. 5 maskor, tror jag.